dilluns, 17 de novembre del 2008

Mentrestant caminem a poc a poc, però amb pas ferm.

És ben veritat que, tot sovint, alguns canvis són inapreciables per a la gent. Com qualsevol veí, el que ens preocupa més és posar remei a allò quotidià que ens afecta a la vida diària i, sobretot, que és visible. Per posar alguns exemples: tenir els carrers nets i més papereres a prop.

Tenim tendència a valorar molt allò palpable: les obres, les grans infraestructures, etc. i, contràriament, donem poca importància a un senyal de trànsit substituït o a un mirall que ens permet un millor accés a la carretera des d'una cantonada.

Des del punt de vista municipal ambdues coses són fonamentals perquè ens ajuden a millorar els serveis que oferim a la gent i, en definitiva, la qualitat de vida de tothom.

Malgrat tot, hi ha altres canvis més profunds que no tenen a veure amb allò que és visible sinó amb vèncer resistències, modificar comportaments i actituds i, en definitiva, fer pedagogia perquè les rutines siguin unes altres. Aparcar bé, fer un bon ús dels contenidors, mantenir nets els espais públics, etc. en són una bona mostra. Aquests darrers són molt més complicats i requereixen un recorregut més llarg.

És complex aconseguir que aquests canvis es produeixin immediatament. El més important és fer les coses amb criteri, al ritme que requereix cada actuació, no fer-les ràpidament. La gent sap perfectament quan una proposta és sincera i agraeix el tracte proper. No es deixa ensarronar i sap distingir quan es fa demagògia i quan no.

L'eficàcia amb la que es fan les coses cal mesurar-la en funció dels resultats obtinguts en la gestió municipal i en això hi ha ben poca cosa a dir, cada quatre anys la gent escull l'opció que creu més convenient per tirar endavant aquesta gestió.

L'equip de govern sorgit de les darreres eleccions municipals va fent el seu camí d'una manera serena i constant, sense fer fressa però sense pausa. Des de les aportacions individuals de cadascun dels regidors i amb una forma de treballar que premia el pluralisme d'opinions i n'extreu allò que entre tots plegats considerem la millor decisió de les possibles.

Naturalment, en política la discrepància és legítima, sobretot la que ve des de l'oposició, però sempre des d'un punt de vista de responsabilitat i sentit comú i, el més important, des de la veritat. Segurament hi ha qui està més d'acord o més en desacord en com fer i en com fem les coses, tot i que particularment sóc dels que penso que és important valorar la intenció amb la que aquestes coses es fan i no fer interpretacions esbiaixades que busquen confondre o desinformar als veïns.

Aquest és un Ajuntament obert a tothom que fomenta la participació a través d'un ventall més ampli d'activitats i alhora busca fer-la més diversa, atansant-se als diferents col·lectius -joves, gent gran, dones, etc.- i comunitats -també els nouvinguts- que integren el municipi. A més a més, mai ningú podrà negar que tenim la mà estesa a l'oposició. Si això no fos així, com s'entén el consens de tots els grups municipals al voltant dels projectes presentats al PUOSC (Pla únic d'obres i serveis) el passat 2007, o el consens i la defensa unànime de la totalitat dels nou regidors electes de la corporació de la proposta de modificació del PGOU (Pla General d'Ordenació Urbana) en una xerrada informativa davant els veïns?

Desgraciadament, pel que fa a aquest darrer punt cal explicar que s'han presentat 135 signatures de veïns en contra del projecte i que l'acord de Ple del passat 29 d'octubre va acordar estimar parcialment les al·legacions presentades o, el que és més important, no tirar endavant la modificació del PGOU. Quina és la conclusió? Tot i pensar que la reserva de sòl per ubicar la llar d'infants i el dispensari mèdic al costat del centre cívic és i era una bona proposta d'acord amb la mancança de sòl que patim, també penso que cap projecte pot fer-se passant pel damunt de la voluntat d'un nombre tan important de veïns de la zona. Tenim el deure d'escoltar.

Amb poc més d'un any, el full de ruta està traçat i la línia a seguir es consolida dia a dia d'acord amb el programa electoral: l'ampliació del CEIP Llagut i la construcció d'una llar d'infants municipal i d'un dispensari mèdic formen l'eix programàtic de l'equip sobre la base del compromís per oferir més serveis, en especial els serveis bàsics d'atenció a alguns dels col·lectius més sensibles, per exemple la mainada i la gent gran, i millorar la qualitat dels ja existents. Si no ho recordo malament, projectes també compartits pels altres grups municipals.

Ara bé, els projectes cal anunciar-los quan estan ben lligats, no abans, i en aquest sentit la legislatura es preveu feixuga durant els primers anys, no per una qüestió electoralista o partidista, sinó de manca de recursos econòmics com a conseqüència de molts factors.

Al final, la veritat és obstinada i sempre surt a la llum. Nosaltres, l'equip de govern d'Independents per Sant Pere-Acord municipal que encapçalo, mentrestant caminem a poc a poc, però amb pas ferm. Sense perdre de vista el que vàrem prometre i sense entrar en debats estèrils. La nostra responsabilitat és governar i això fem, donant la nostra opinió, de cara i sense soroll.

Ja ho sabeu, hi ha qui pensa Sant Pere d'una altra manera.

1 comentari:

Estel·la Girbent ha dit...

propaganda electoral?jeje
Tranquil, que encara hi ha temps!