dilluns, 9 de març del 2009

La llar d'infants és sinònim de futur.

Aquest matí ha arribat la notificació de l'acceptació de les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Sant Pere Pescador a la planificació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2008-12 pel que fa a la subvenció per construir una llar d'infants municipal.

El Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya ha acordat el canvi d'anualitat demanat per l'Ajuntament i l'obra podrà ser començada aquest any 2009 en lloc de l'anualitat 2012, que era la inicialment concedida.

No cal dir que des d'un punt de vista estratègic és una de les obres més importants d'aquesta legislatura, per no dir la més important (amb el permís de l'obra d'ampliació del pont -que també és estratègica però per altres motius, bàsicament de mobilitat- i descomptant el pavelló poliesportiu municipal, que era una obra ja començada), sobretot perquè té efectes sobre un segment de població especialment sensible, el dels més menuts, i perquè té una incidència directa en la conciliació de la vida laboral i familiar dels pares, tot millorant la seva qualitat de vida també.

Així, la construcció de la llar d'infants sobretot haurà de permetre que els veïns no es vegin obligats a desplaçar-se a d'altres municipis per tenir a l'abast un servei de llar d'infants com déu mana (penso en l'inexistència d'un servei de menjador a l'actual casalet), alhora que generarà un dinamisme i una revitalització claus des d'un punt de vista educatiu i de cohesió social, de fer poble per entendre'ns.

Ara tot just comença la feina: enllestir el projecte constructiu, quadrar el pressupost necessari i assegurar les fonts de finançament, pensar en la forma de gestió de l'equipament, licitar les obres, executar-les, equipar-lo, preparar un reglament de funcionament...buf!

Prefereixo ser prudent i dir que espero que l'entrada en funcionament sigui una realitat abans del final de la legislatura.

Us puc ben assegurar que aquest projecte és dels que fa una il·lusió especial. Espero encomanar-vos aquesta il·lusió, que el projecte bé s'ho val.